فرصت مطالعاتی دوره دکتری ویژه رشته معماری- بخش دعوتنامه
سلام دوستان. امیدوارم حالتون عالی باشه. تو این پست بنا به درخواست مکرر دانشجویان دوره دکتری به خصوص رشته معماری، بر آن شدم تا مختصری درباره تجربه شخصی خودم و دوستانم درباره فرصت مطالعاتی خارج از کشور مخصوص دوره دکتری مطالبی رو در اختیارتون بذارم. برای اینکه مطالعات به صورت سازمان بندی خدمتتون ارائه بشه در 5 بخش زیر می تونید مطالعه بفرمایید:
چی: خیلی از دانشجویان در طول دوره دکتری داخل کشور، رؤیای گرفتن اسکولارشیپ و رفتن به خارج از کشور رو دارن تا بلکه هم تنوعی باشه تو این سالها و هم به تجربیاتشون اضافه بشه. من هم قبلاَ از مزایای این دوره ها اطلاعاتی داشتم و دوست داشتم علیرغم زمان محدود برای دفاع، وارد این جریان بشم. البته همه چیز از همون اول اوکی نبود و من و دوستان مجبور شدیم مشقاتی رو متحمل بشیم. اما چون من مصمم بودم که به این هدفم برسم تمام هم و غمم شد جور کردن این دوره. بعد دفاع از پروپوزالم و دادن سمینار اول، مشغول نامه نگاری شدم با اساتید خارج از کشور. بالاخره ظرف دو- سه ماه تونستم از سه جا پذیرش بگیرم و به اصلاح نظر استاد خارجی رو جلب کنم که من با هزینه دولت و بخشی هم خودم(60 به 40، البته سال به سال ممکنه متفاوت باشه) می خواهم در گروه و دپارتمان شما حضور داشته باشم.
چرا: شاید برا خیلی ها مزایای این دوره و اینکه چرا اصلاَ باید به همچین دوره ای رفت سئوال باشه. اولاَ داشتن یه تجربه بین المللی برای رزومه و ادامه کار و تحصیل در مقاطع پست دکتری یک امتیاز مثبت محسوب میشه، هم برای داخل کشور و هم دوستانی که قصد مهاجرت دارند. ثانیاَ، می تونید دنیا دیده شوید و با یک دیدی جدیدتر به میهن خودتون برگردید و دستاوردهایی مثل شرکت در کنفرانس و همکاری در چاپ مقالات خارجی با استاد دانشگاه مقصد و گشت و گذار در کشوره های مختلف جهان رو کسب بکنید. ثالثاَ، گرفتن اسکولارشیپ از وزارت علوم هم خودش یک موفقیت محسوب میشه و شما شش ماه می تونید هزینه اقامت و تحصیلتون در کنار همسر یا همراه تون به راحتی دریافت کنید. البته شاید نگران اون مبلغی باشید که قراره خودتون بدید که اون هم با یک سری تمهیداتی قابل حله هستش.
کی(چه زمانی): در مورد موعد مناسب برای شروع این کار به نظر من همون ترم های اول دوره دکتری حتماَ نامه نگاری با اساتید خارجی در حیطه کاری خودتون رو شروع کنید تا شاید علاوه بر مبلغ بورسیه وزارت علوم تونستید از اسکولارشیپهای خارجی هم استفاده کنید که یکی از دوستان بنده این تجربه رو داشتند. بهر حال زمان دقیقش معمولاَ بعد دفاع از پروپوزال هست و بستگی به سیاستهای دانشگاه هم داره که مثلا ترم های 6-8 می تونید به این مورد اختصاص بدید. در کل سعی کنید با مدیریت زمان و یک چشم انداز خوب کارهای دکتری رو به موقع تحویل بدین و از قافله دوستان فرصت مطالعاتی هم عقب نمونید.
کجا: شاید بپرسید کدوم کشور و کدوم دانشگاه برا رشته من مناسبه یا شانسم برا گرفتن پذیرش قطعی از استاد خارجی کدوم کشور بیشتر هست. این چیزی هست که نیاز به تحقیق داره ولی پیشنهاد من خوندن مطالب در گروه های تلگرامی مخصوص فرصت مطالعاتی است که به تفکیک کشورهای مختلف وجود داره. اینکه بدونید آیا در آینده قصد مهاجرت به کدوم کشور رو دارید و یا این کشور مقصد فعلی قرابتی با اهداف کمی جلوتر شما داره، خودش موضوع مهمی هست. در ضمن برخی کشورها مزایایی از بابت ارائه امکانات یا دادن ویزا به صورت سریع یا بحثهای همراه و اقامت دارند که با بررسی های اولیه شما اینها همگی قابل حل هست.
چگونه: از جمله ترس های دوستان این هست که من اطلاعی از مراحل این داستان فرصت ندارم. ولی خیلی نگران نباشید چون هیچ کس اولش نمی دونست و با پرس و جو و مشورت با کسانی که از این دوره بهره بردند می تونید یواش یواش قدم های اولیه رو بردارید و حتی برخی دانشکده های سمینارهایی هم در این رابطه برگزار می کنند. در ضمن من و دوستان قدرتمندم در وب سایت معمار دیتا آماده ارائه خدمات مشاوره مون برای کسانی هستیم که نیاز به راهنمایی های اولیه دارند.
در این بخش فایلی در رابطه با نمونه دعوتنامه در خدمت دوستان قرار داده ایم. در این فایل نمونه چند دعوتنامه موفق ارائه شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر با پلهای ارتباط ما در اینستاگرام، واتساپ و تلگرام در ارتباط باشید.
اینستاگرام:

دیدگاهی بنویسید