سیستم ساختمان سازی (3) کناف

 

کناف یا کناوف (به آلمانی: Knauf) یک نام تجاری شرکت و در واقع، نام خانواده و مؤسسه‌ای با فعالیت‌هایی در سطح بین‌المللی است. این شرکت، توسط کناف آلمان (Knauf Gips KG)، در سال ۱۹۳۲ بنیان‌گذاری شد و هم‌اکنون، به طور مشترک و با هماهنگی، سایر اعضای خانواده کناف این گروه را رهبری می‌کنند. کار در منطقهٔ سارلاند (Sarland) در کشور آلمان شروع شده و با توسعه و تنوع بخشیدن به این تولیدات در سطح بین‌المللی، در زمینه‌های زیر فعالیت دارد:

  • سیستم‌ها و مصالحی که بر مبنای ماده معدنی گچ تولید می‌شوند.
  • عایق‌های صوتی و حرارتی
  • استخراج سنگ آهک و تولید مصالح مرتبط با این مادهٔ ساختمانی
  • مواد و مصالح ساختمانی بر پایهٔ گچ و سیمان
  • تجهیزات و ماشین‌آلات تولیدکننده ی مصالح فوق
  • Gips یا همان ژیپس سنگی شیشه‌ای رنگ که همان ماده خام گچ است

در دفاتر و کارخانجات این شرکت در سراسر جهان، بیش از ۱۸,۰۰۰ نفر فعالیت دارند.

یکی از اصول این شرکت، تأسیس واحدهای صنعتی در مناطقی است که مواد اولیهٔ فراوان و بازار مصرف مناسب این تولیدات، وجود داشته باشد. در این راستا واحدهای متعدد تولیدیِ این گروه در شرق اروپا و نقاط مختلف آسیا در حال احداث است که نتیجهٔ آن، افزایش اشتغال و تولید مواد و مصالحی با کیفیت ممتاز برای برآورده کردن نیازهای فردای این جوامع است.

 

صفحات روکش دار گچی

این صفحات، دارای هسته گچی بوده و سطح و لبه‌های طولی آن‌ها با کاغذ محکم مخصوص، پوشانده شده‌است. صفحات روکش‌دار گچی، در چهار نوع تولید می‌شوند:

  • معمولی RG
  • مقاوم در برابر رطوبت MR
  • مقاوم در برابر حریق FR
  • مقاوم در برابر حریق و رطوبت FM

علاوه بر موارد فوق (باتوجه به محل استفاده)، این صفحات، در ضخامت‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند:

  • پانل‌های با ضخامت ۶ میلی‌متری: این پانل‌ها صرفاً جهت اجرا در طرح‌هایی که شامل منحنی‌های با قوس تند است، استفاده می‌شود.
  • پانل‌های با ضخامت ۹٫۵ میلی‌متری: این پانل‌ها نیز، مانند پانل‌های شش میلی‌متری برای اجرای قوس‌ها کاربرد داشته و نباید از آن جهت اجرای دیوارها یا سقف‌های کاذب ساده استفاده کرد.
  • پانل‌های با ضخامت ۱۲٫۵ میلی‌متری :رایج‌ترین تولید کارخانه کناف ایران پانل ۱۲٫۵ میل است که جهت دیوارهای جداکننده و پوششی، سقف‌های کاذب ساده و دکوراتیو استفاده می‌شود.
  • پانل‌های با ضخامت ۱۵ میلی‌متری، ۱۸ میلی‌متری و بالاتر :معمولاً جهت استفاده در فضاهای خاص که نیاز به استحکام بسیار بالا یا خطر برخورد شدید با دیوار وجود دارد، استفاده می‌شود.

دیوار مقاوم در برابر حریق کناف

این نوع دیوار، به عنوان سدی در برابر عبور آتش و حرارت ناشی از آن عمل می‌کند و زمانی که در یک سمت کانون آتش و حرارت بسیار بالا وجود دارد، دمای سمت دیگر (سمت ایمن) از اندازه محدودی تجاوز نمی‌کند. از سیستم‌های حفاظت ساختمان در برابر حریق جهت حفاظت تیرها، ستونها و سایر اعضای سازه‌های فولادی و همچنین، پوشش داکت‌ها و کانال‌های تأسیساتی در برابر آتش مستقیم (تا ۱۸۰ دقیقه) استفاده می‌شود.

تایل‌های گچی

تایل‌های سقفی در ابعاد ۶۰×۶۰ سانتیمتر و در دو نوع ساده (فاقد خواص صوتی) و آکوستیک (دارای خواص صوتی)، تولید و عرضه می‌شوند:

۱- تایل‌های ساده

۱–۱- بدون روکش
۱–۲)روکش دار (P.V.C بر روی تایل – آلومینیوم بر پشت تایل
۲- تایل‌های آکوستیک

۲–۱- مدل ۳۶/۱۲/۸
۲–۲- مدل ۱۸/۶

تایل گچی ساده

تایل‌های گچی ساده، فاقد خاصیت جذب صوت می‌باشند. این تایل‌ها در دو نوع بدون روکش و روکش دار، تولید و عرضه می‌شوند. تایل‌های بدون روکش دارای قابلیت رنگ آمیزی هستند. تایل‌های با روکش پی وی سی، نیازی به رنگ آمیزی نداشته و بدین ترتیب، سرعت کار بالا می‌رود. تایل‌های با روکش آلومینیوم (در پشت تایل) در مکان‌هایی که احتمال ریزش آب بر پشت تایل وجود دارد (مانند محل عبور لوله‌های تأسیساتی) یا در محیط‌هایی که احتمال تعرق وجود دارد (مانند مناطق شرجی نظیر شمال یا جنوب کشور)، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تایل گچی آکوستیک

مدل ۱۸/۱۲/۳۶: این نوع تایلها، دارای خاصیت جذب صوت می‌باشند. سوراخ‌های روی تایل، به شکل دایره‌هایی به قطر میلی‌متر ۸ و میلی‌متر ۱۲ بوده که فاصله مرکز به مرکز این سوراخ‌ها از یکدیگر میلی‌متر۳۶ می‌باشد. مدل ۱۸/۶: این نوع تایلها دارای خاصیت جذب صوت می‌باشند. سوراخ‌های روی تایل به شکل دایره‌هایی به قطر میلی‌متر ۶ بوده که فاصله مرکز به مرکز این سوراخ‌ها از یکدیگر، میلی‌متر ۱۸ است.

دیوار پوششی با سازه

در این ساختار، صفحات روکش دار گچی بر روی زیرسازی فلزی، پیچ می‌شوند. این زیرسازی، می‌تواند به صورت متصل به دیوار یا مستقل از دیوار، اجرا شود. در این روش، لایه عایق در فاصلهٔ آزاد میان صفحهٔ روکش دار گچی و دیوار زمینه قرار داده می‌شود. وجود فاصلهٔ آزاد، علاوه بر ایجاد فضای مناسب جهت نصب لایهٔ عایق، راه حل مناسبی جهت غلبه بر مشکلات اجرایی دیوار زمینه، مانند ناشاقول بودن دیوار و حذف شیار زنی جهت عبور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی، محسوب می‌شود. از مزایای دیگر این ساختار، امکان اجرا در دیوارهای با شرایط زمینه متفاوت و اجرای پوششهای با ارتفاع ۱۰ متر می‌باشد.

دیوار پوششی بدون سازه

در این ساختار، از یک لایه صفحه روکش‌دار گچی ساده یا صفحه پوشش شده با عایق پشم معدنی یا پلی استایرن، استفاده می‌شود. این صفحات، به وسیلهٔ چسب خمیری مخصوص پرلفیکس مستقیماً به دیوار زمینه متصل می‌شوند (پرلفیکس از گچ ویژه و مواد افزودنی خاص ساخته می‌شود). درزهای میان این صفحات، به وسیلهٔ نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده، به نحوی که در انتهای کار، یک سطح یکپارچه و بدون درز حاصل می‌شود. مزیتهای اصلی این ساختار؛ سهولت و سرعت در اجرا، قابلیت رنگ آمیزی بلافاصله پس از نصب و دورریز کم مصالح است. به‌علاوه، در این ساختار می‌توان صفحه گچی را با فاصله از دیوار زمینه اجرا کرد، تا ضمن رفع مشکلات اجرایی آن (مانند و ناهمواری)، فضای مناسبی برای عبور آسان تأسیسات الکتریکی و مکانیکی نیز، ایجاد شود.

کاربردهای دیوارهای پوششی بدون سازه و باسازه

  • نازک کاری دیوارهای بنایی جدید،
  • بازسازی و بهسازی ساختمان‌های قدیمی،
  • اجرای هم‌زمان نازک کاری و عایق کاری با استفاده از صفحات گچی عایق دار،
  • عایق کاری حرارتی و صوتی دیوارهای خارجی ساختمان.

سقف یکپارچه کناف

سقف‌های کاذب یکپارچه، بدون درز بوده و ساختار آن‌ها از اتصال صفحات روکش دار گچی به زیرسازی فولادی که به سقف اصلی متصل می‌باشد، تشکیل می‌شود. این ساختار از نظر معماری، بسیار منعطف بوده و در ساخت سقف‌های معلق تزئینی (دکوراتیو)، کاربرد ویژه دارد. اجرای سریع و آسان، عبور آسان تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، انعطاف معماری بالا و امکان دستیابی به مشخصاتی نظیر عایق حرارتی و صوتی و مقاومت در برابر حریق و رطوبت، از ویژگی‌های این ساختار می‌باشد. قطعات کارخانه‌ای استاندارد برای اجرای انواع مقاطع تا و خم تزئینی، تولید و عرضه می‌گردند. با استفاده از این قطعات، می‌توان پیچیده‌ترین طرح‌های معماری را با دقت، سرعت و کیفیت بالا اجرا کرد.

سقف‌های کاذب مشبک کناف

سقف‌های کاذب مشبک کناف، از شبکه سازه‌های سپری (یا T شکل) و تایل‌های گچی تشکیل می‌شوند. شبکه‌ي مذکور، به وسیله آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل گردیده و سپس تایل‌های گچی درون این شبکه قرار می‌گیرند. نصب سریع و آسان، دسترسی آسان به فضای تأسیساتی پشت سقف کاذب و تعمیر و نگهداری آسان، از جمله ویژگی‌های این ساختار، می‌باشد.

صفحات مسلح سیمانی آکواپانل AQUAPANEL

صفحات مسلح سیمانی آکواپانل، ترکیبی فشرده از سیمان پرتلند و مواد افزودنی خاص بوده، که پشت و رو و لبه‌های طولی آن‌ها به وسیلهٔ شبکه‌ای از الیاف شیشه (فایبرگلاس) مسلح شده‌است.

این صفحات، محصولی مشترک از شرکت‌های Knauf و USG بوده و جایگزین مناسبی برای مصالح بنایی در ساخت و سازهای داخل و خارج ساختمان (مانند دیوارهای خارجی، نماها، سرویس‌های بهداشتی، آشپزخانه‌ها و استخرها) می‌باشند. از این صفحات در دیوارهای خارجی و همچنین، در محل‌هایی که درجه رطوبت بالاتر از ۹۰ درصد است، استفاده می‌شود.

موارد استفاده

  • ساخت انواع دیوارها و نماهای خارجی،
  • بازسازی نماها،
  • دیوارهای جداکننده داخلی در فضاهای تر و خشک،
  • پوشش نمای داخلی تونل‌ها،
  • قابل استفاده در پشت انواع سیستم‌های نمای خشک.

در ایران

شرکت کناف ایران، در سال ۱۳۵۵ به نام شرکت وال بورد ایران و با هدف تولید شش میلیون متر پانل گچی، توسط بخش خصوصی تأسیس شد. مراحل راه‌اندازی این شرکت در خلال انقلاب اسلامی متوقف شد؛ تا این که در سال ۱۳۵۹ تحت پوشش سازمان صنایع ملی قرار گرفت و در سال ۱۳۶۰ نام آن، به روکش گچ ایران تغییر پیدا کرد. در سال ۱۳۶۵ قسمت اعظم سهام شرکت، به بانک مسکن انتقال یافت و این شرکت در سال ۱۳۶۹ به تولید رسید، ولی متأسفانه به علت عدم دسترسی به تکنولوژی مناسب، محصولات آن از کیفیت خوب برخوردار نبود؛ تا این که سهام متعلق به بانک مسکن در سال ۱۳۷۴ به شرکت کناف آلمان واگذار شد و نام آن به کناف ایران تغییر یافت. این شرکت هم‌اکنون، با مالکیت کناف آلمان مشغول به فعالیت می‌باشد.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0
شروع گفتگو
از طریق واتساپ ارسال کنید