موزه هنر داتونگ / فاستر + شرکاء

موزه دا تونگ شی، چین

معماران: فاستر + شرکاء

مساحت: 32000 متر مربع

سال: 2021

عکس‌ها:  Yang Chaoying

پیمانکار اصلی: China Railway Airport Construction Group Co. Ltd.
مهندس سازه: گروه طراحی و تحقیقات معماری چین
مهندسین مکانیک + برق: گروه طراحی و تحقیقات معماری چین
مشاور نورپردازی: کلود انگل BPI+THU
معمار منظر: AECOM

 

موزه هنر داتونگ – یک مقصد فرهنگی جدید مهم در چین – با نمایشگاه ویژه ای با نقاشی های رنگ روغن از هنرمندان محلی به روی عموم باز شد. یکی از چهار ساختمان اصلی در میدان فرهنگی شهر جدید داتونگ، قرار است به مرکز جدیدی برای صنایع خلاق در منطقه تبدیل شود. شکل مجسمه‌ای ساختمان به‌عنوان یک زمین منظر با مجموعه‌ای از اهرام به هم پیوسته که از زیر زمین بیرون می‌آیند در نظر گرفته شده است – فضاهای گالری در زیر زمین فرو رفته و توسط میدان‌های محوطه‌سازی شده احاطه شده‌اند. مکمل برنامه فرهنگی موزه، مجموعه ای از فضاهای اختصاص داده شده به آموزش و یادگیری است، از جمله گالری کودکان، کتابخانه رسانه، آرشیو و انبارهای هنری.

لوک فاکس، رئیس استودیو، فاستر + شرکا: “موزه به عنوان یک مرکز اجتماعی برای مردم – یک “اتاق نشیمن شهری” برای Datong – در نظر گرفته شده است که مردم، هنر و هنرمندان را در فضایی گرد هم می‌آورد که بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. در قلب موزه، گالری بزرگ این روحیه را با فضای نمایشگاهی انعطاف‌پذیر و سخاوتمندانه نشان می‌دهد که برای قرار دادن آثار هنری در مقیاس بزرگ و همچنین هنرهای نمایشی و رویدادهای دیگر طراحی شده است.

نمای کلی زیبا از گالری بزرگ، قلب اجتماعی موزه، که 37 متر ارتفاع دارد و تقریباً هشتاد متر وسعت دارد. فضاهای نمایشگاهی بیشتر تحت کنترل آب و هوا در اطراف محیط موزه در یک سطح قرار داده شده است که امکان دسترسی آسان را فراهم می کند. یکی از جنبه های کلیدی ساختمان تمرکز بر آموزش و یادگیری با گالری اختصاصی کودکان است که پر از نور خورشید از پنجره های بلند و رو به جنوب است. یک مرکز آموزشی کوچکتر و یک کتابخانه رسانه ای مکمل برنامه آموزشی است و امکاناتی برای حمایت از اقامتگاه ها، گفتگوها و کنفرانس های هنرمندان وجود دارد.

چهار هرم سقفی به هم پیوسته در ارتفاع افزایش یافته و به سمت خارج به سمت چهار گوشه میدان فرهنگی حرکت می کنند. نور طبیعی از طریق چراغ‌های سقفی که در راس هر هرم قرار دارند به داخل می‌رود. طراحی سقف پاسخی مستقیم به دهانه ساختاری بزرگ ساختمان و تمایل به ایجاد حجم وسیع و انعطاف پذیر بدون ستون در زیر است، در حالی که فضاهای گالری کوچکتر را به سمت لبه ها واسطه می کند. سقف از صفحات فولادی منحنی اکسید شده طبیعی پوشیده شده است که به تخلیه آب کمک می کند و کیفیتی غنی و سه بعدی به سطح می دهد. پانل ها متناسب با مقیاس بزرگ موزه هستند و آرایش خطی آن ها شکل سقف هرمی را برجسته می کند.
با فرو رفتن ساختمان در میدان جدید، طراحی در مقیاس با ساختمان های فرهنگی همسایه مرتبط می شود و ترکیب کلی طرح جامع منطقه را متعادل می کند و در عین حال حجم داخلی را به حداکثر می رساند. یک فضای داخلی بین هر جلد یک فضای داخلی به طور طبیعی در طول روز ایجاد می کند، در حالی که یک چراغ بی نظیر برای محله فرهنگی جدید در شب ایجاد می کند.

طراحی غیرفعال کارآمد ساختمان به آب و هوای Datong پاسخ می دهد. نورگیرهای سطح بالا از جهت گیری شمال و شمال غربی ساختمان بهره می برند و از نور طبیعی برای کمک به جهت گیری استفاده می کنند و در عین حال بهره خورشیدی را به حداقل می رسانند و محیط بهینه را برای آثار هنری تضمین می کنند. فرو رفتن ساختمان در داخل زمین همراه با یک محفظه با کارایی بالا، نیازهای انرژی را بیشتر کاهش می دهد. سقف عمدتاً جامد است و دو برابر الزامات آیین نامه ساختمانی عایق بندی شده است.


«این موزه که برای آینده طراحی شده است، امیدواریم به مرکز زندگی فرهنگی شهر تبدیل شود – یک مقصد عمومی پویا».

تهیه و ترجمه: آیلا ضیایی (دانشجوی معماری. ورودی 1399. دانشگاه بناب)

منبع:

https://www.archdaily.com

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0
شروع گفتگو
از طریق واتساپ ارسال کنید